Rólunk

Új! NagyonÚJ! VadiÚJ! A legújabb sajátgyártású történetek március 30-tól, PREMIER ELŐTT, itt az Ajánlóban!
A nagy sikerű Ajánló új otthonba költözik. Továbbra is bloggolunk, továbbra sem kímélünk senkit és semmit! Kritikák és Ajánlások a három pécsi jó bloggertől

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

BogLink

Archívum

Ez történt: 1 hónapja és 7 éve

2007.03.21. 17:21 | JoeybyAjanlo | Szólj hozzá!

Tudja valaki mi történt 1 hónapja és 7 éve? Neeem? Én még kis pelenkás voltam akkoriban, de még tisztán emlékszek egy logóra és Walkerre, a texasi kopóra. Mert bizony, ott kezdődött minden. Volt egy csatorna, aki elvérzett az akkori politika miatt. Volt egy csatorna, amelyikre még ennyi év után is jó emlékezni. Volt egy dátum: 2000. 02. 21. 19:30.

Hogy mitől is olyan különleges ez a dátum? Tv3 -Télen, nyáron. Ez vol akkoriban sokak szerint Magyarország legjobb csatornája. Itt nem volta szappanoperák, kizárólag új sorozatok. Sok rajongó emlékszik örömmel ezekre az időkre. Itt debütált többek között a Csillagkapu, Beverly Hill 90210, Walker, a texasi kopó, Star Trek: Az új nemzedék, Egy rém rendes család, Buffy és megannyi sorozat. Most, ezen a napon, erre a csatornára emlékezünk.

Minden olyan gyorsa történt. Egyi pillanatról a másikra szűnt meg. A Hír3 volt az utolsó műsor, mely 19:30-kor véget ért, és ezzel egy tévé fejezte be működését, ezrek kerültek az utcára, munka nélkül. Azon az estén a hazai televíziózás nemzethalála történt.

Az akkori ORTT hibázott. Nagyot. És azóta újra és újra megteszi. De már nem sokáig. 2012-ben minden megváltozik. A Tv3 épületét azon az estén biztonsági őrökkel zárták le, és nem engedtek ki senki onnan. Akkoriban ezen a csatornán ment még a minőségi Napkelte. Hardy Mihály vezette a híradót, amit a számomra legemlékezetesebb időjárás követett. Egy Szilárd nevezetű fazon bohóckodva jelentette milyen időre is készüljünk holnap. Aztán jöttek a Simpsonék, ráadásul dupla dózisban. Majd jöttek a premier szériák.

A történet a következő. Nem sokkal korában készült el a Média törvény. Ide ásták a hazai kereskedelmi televíziózás alapjait. Frekvenciakoncessziót hirdettek a költségvetés kisegítésére. Országos földi sugárzásra a Baló György által dirigált cég komoly esélyekkel pályázott. A szocialisták uralta ORTT azonba hagyta nyerni a szabálytalan pályázatot benyújtó Rtl Klub nevezetű csatornát.

Ezt követte két és fél éves pereskedés, mely után az amerikai anyacég (CME) kiszorult a földi frekvenciák piacáról és rövid időn belül túl adott a csatornán. Nagyrészét a Tv2 vásárolta fel, de az Rtl-nek is jutott belőle. Az SBS pedig felszámolta. Teljesen. Ezekre alapozott a CME, és nézettségileg abszolút bejött nekik, csak épp anyagilag nem annyira.

Ezután sok tervezgetés volt a Tv2 részéről, ám végül az adó beszüntetése mellett döntöttek. Talán jobban jártunk így, hogy nem hagyták a nagy kereskedelmiek szintjére süllyedni? Hogy csak a jóra emlékszünk? Sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha...

Mindenestre itt van néhán cikk azokból az időkből. Érdemes elolvasni őket, más etémában fellelhető dolgot nem találtam. Emléked örökre szívünkben ég!

Címkék: tv

A bejegyzés trackback címe:

https://ajanlobyjn.blog.hu/api/trackback/id/tr8049272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása