Rólunk

Új! NagyonÚJ! VadiÚJ! A legújabb sajátgyártású történetek március 30-tól, PREMIER ELŐTT, itt az Ajánlóban!
A nagy sikerű Ajánló új otthonba költözik. Továbbra is bloggolunk, továbbra sem kímélünk senkit és semmit! Kritikák és Ajánlások a három pécsi jó bloggertől

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

BogLink

Archívum

Kamera Hungária

2007.03.16. 07:49 | JoeybyAjanlo | Szólj hozzá!

Ismét eltelt egy év, és ismét Európa leendő kultúrális fővárosa biztosítja a helyszínt a 2007-es, hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Kamera Hungária számára, melyen ezúttal is a legjobb tévés műsorok és vezetőik küzdenek meg egymással. Egy tévés díj, ahol mi is ott leszünk!

Személy szerint vetítésre egészen biztosan nem megyek ki, de a szakmai programok között is mindenki találhat magának kedvére valót. Én találtam, néhányat. Március 31-én, szombaton, egyrészt a Művészetek házában délután 5-től sokáig az Mtv történelme verseng a többi helyszín programjaival. A Művészetek háza Galériájában délelőtt 10-től Mit jelent a digitalizáció című diskurlásra lehet elnézni, 11:10-től Kolosi úr beszél a a sorozatok lehetőségeiről a digitális világban, fél 1-ig ugyanott egy újabb érdekes programot ajánlanék mindenki figyelmébe, ugyanis a Műsor és programtrendekről lesz egy sok vezető személyiség jelenlétében tartandó, remélhetőleg beszélgetés.

Ugyanott a Galériában délután 5 után kezdődik a Letöltöd a műsorod? című igen érdekes előadás, majd pedig a Sok kicsi sokra megy? témája szintén a jövőt boncolgatja. Elsején vasárnap A magyar televíziózs elmúlt egy évéről tart egy érdekes fórumot a Comment:Com egyik blogistája, a Fotelpatkányok műsorvezetője Sixx, déltől egyig. Én ezeket a programokat merem mindenki figyelmébe ajánlani, ugyanis ingyenesek és érdekesek. Legalábbis annak tűnnek a leírásuk alapján. Tutira sok szakmai programra is kilátogatok.

A részletes programot pedig megtaláljátok itt. Részemről csütörtök délelőtt egész bitosan az mtv társaságában kivonulok a helyszínre, egy kis gyors körbe nézésre. És, amin ott leszek:

Márc 29. (csütörtök)
20:00 - Uránia: Buhera mátrix
30. (péntek)
Művészetek háza, Fülep Lajos terem
17:00 - A Mtv története
31. (szomat)
Művészetek háza, Fülep Lajos terem
18:45 - 50 év televíziózás
20:15 - Mindennapi vendégeink
Ápr 1. (vasárnap)
Művészetek háza, Fülep Lajos terem
17:45 - HOT! Sztárkvíz
Uránia
19:00 Mi kérünk elnézést!
20:00 Csináljuk a fesztivált 

És, hogy egy kicsit magáról a versenyről is szóljak, legalább a kategóriák szintjén a Versenykategóriák a következők:
1. Szórakoztató műsor -szövegkönyv nélküli (Hazai fejlesztésű vagy külföldi minta alapján, szórakoztató céllal készült, teljes egész műsorok nevezhetők.)
2. Szórakoztató műsor -kabaré, show, játék, kvíz, vetélkedő, talk-show (Hazai fejlesztésű vagy külföldi minta alapján, szórakoztató céllal készült, olyan komplett, egész műsorok nevezhetők, amelyek nem sorolhatóak az I. kategóriába.)
3. Dokumentumfilm-műsor (Olyan komplett, egész dokumentum- és riportműsorok nevezhetők, amelyek tárgyilagosan dolgoznak fel valamely közéleti vagy társadalmi témát, problémát, és az alkalmazott audiovizuális eszköztár a témával összhangban van, valamint témájukat tekintve nem sorolhatóak a 4. kategóriába.)
4. Életrajzi és portréfilm, valamint történelmi film (Olyan önálló műsorokkal vagy műsoron belüli egybefüggő, teljes egész alkotó és önállóan értékelhető blokkokkal lehet nevezni, amelyek elsősorban a történelmi dokumentumokra és azok elemzésére összpontosítanak és/vagy életrajzokat, vagy portrékat mutatnak be, akár élő, akár már elhunyt emberek sorsán keresztül az élet bármely területéről (politika, kultúra, tudomány, művészetek, sport, hétköznapok stb.))
5. Színes riport (Egyedi vagy sorozatműsorban adásba kerülő, olyan riportok nevezhetők, amelyek témájuktól függetlenül figyelemfelkeltő, a szélesebb közönség által is könnyen fogyasztható (értelmezhető) módon mutatnak be a valóságból vett történeteket, eseményeket, valamint nem önállóan, hanem egy „anyaműsoron” belül kerültek bemutatásra. Egy egész műsor csak abban az esetben nevezhető, ha a műsor összesen egy riportból áll.)
6. Tényfeltáró vagy oknyomozó riport(ok) (Eredeti vagy új tényt bemutató illetve korábban ismert tényeket gyökeresen új megvilágításban láttató olyan riportok, riportsorozatok vagy riportműsorok nevezhetők, amelyek közéleti témát dolgoznak fel tartalmasan és kreatívan, s amelyek akár önállóan, akár műsoron belül bemutathatóak. A befogadás szempontjából alapvető fontosságú, hogy a pályamű eredeti vagy új tényt illetve ismert tények új és bizonyított összefüggéseit tartalmazza. Eredeti vagy új ténynek tekintjük azt az információt, amely korábban ebben az összefüggésben semmilyen sajtótermékben nem látott napvilágot, nyilvánosságra más módon nem került, és megjelenése társadalmilag releváns. (Nem tekinthető új ténynek például olyasmi, amit bármilyen politikai, közéleti személyiség nyilvános eseményen mondott ill. más módon közölt.) Eredetinek tekinthető az exkluzív nyilatkozatban közölt információ, valamint a nyilvános adatbázisokban hozzáférhető információk releváns értékekkel bíró csoportosítása, pl.: cégadatok, nyilatkozatok összehasonlítása más adatokkal stb. Több, egymással tartalmilag összefüggő epizóddal is lehet egy nevezés alatt a versenyben indulni (azonos hordozóeszközön beadva), amelyek ha külön műsorokban kerültek is adásba, de a szerkesztő/riporter személye azonos. Ilyenkor a nevezési anyagban és a hordozón meg kell jelölni az anyaműsorok címét.)
7. Tudosítás (Napi, aktuális hírműsorban vagy rendkívüli adásban (breaking news) a tudósító által a híresemény helyszínén készített, valamennyi érdemi információn túl a hely- és hangulatfestés elemeivel is élő hírközlési alapformába tartozó anyagok nevezhetők. Nevezni egy adott műsor egy megfelelő részletével lehet, amely tartalmazza a stúdió fel- és lekonferálását, valamint a tudósítás ideje alatt a stúdióval megvalósított interaktív kapcsolatot – ha volt ilyen. A nevezési anyagban és a hordozón egyértelműen fel kell tüntetni a tudósítás első képernyőre kerülésének dátumát és az „anyaműsor” címét.
8. Interjú, (stúdió)beszélgetés (a műfajon belüli közéleti, politikai háttérműsorok is) – Olyan önálló, nem szórakoztató műsorok vagy műsorblokkok nevezhetők, amelyek lényege maga a beszélgetés, amelyekben ezáltal meghatározó a műsorvezető–szerkesztő/riporter/moderátor felkészültsége, teljesítménye. Fontos, hogy mind az alany(ok), mind a műsorvezető-riporter is látszódjék a képernyőn.
9. Egytémás tematikus magazin, tematikus műsor (Olyan témakörükkel tematikusan foglalkozó, komplett egész műsorok nevezhetők, amelyek egy, választott témájukat tartalmasan mutatják be.)
10. Többtémás magazin, tematikus műsor – Olyan témakörükkel tematikusan foglalkozó, komplett egész műsorok nevezhetők, amelyek egy műsoron belül több témával foglalkoznak, de a témák között létrehozott kapcsolat mégis szerves egésszé formálja a műsort, és nem sorolhatóak a 9. kategóriába.
11. Dramatikus művek (sorozat ill. egyedi) – A televíziók által egyedileg (tévéjáték, tévéfilm) vagy sorozatban gyártott (gyártatott, koprodukcióban készített, megrendelt) komplett, egész dramatikus művek nevezhetők.
12. Műsorarculat (teljes adás) – Egyedi ill. sorozatműsorok műsorarculatával lehet nevezni. Fontos szempont a tartalom és a forma összhangja, ezért nevezni csak egy teljes adással lehet. A képi és az akusztikus elemek összhatása is értékelésre kerül.
13. On-air promotion (Az egyes műsorszámok között adásba kerülő, szerkesztett összeállítások. Műsor- beharangozó, amelyet a műsorkészítő csatorna egy saját vagy vásárolt műsorszámának beharangozására készít, s amelynek célja a közönség figyelmének felkeltése és megtartása. Nevezni kampányokkal és egyes beharangozókkal is lehet. A nevezési anyag (vágott) maximális ideje: 15 perc.)
14. Kísérlet, újítás (Minden kategóriában nevezhetőek olyan – a televíziós újítás vagy kísérletezés céljával készült műsorok, amelyek akár formai, akár technikai szempontból megújítják napjaink televíziós kultúráját. A zsűri a legújítóbb alkotásért egy különdíjat ítélhet meg. ) 

Kamra Hungária, mégegyszer, március 31-től április elsejéig, Pécsen. Mi ott lesznk, és Te?

Címkék: kamera hungária

A bejegyzés trackback címe:

https://ajanlobyjn.blog.hu/api/trackback/id/tr1646909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása